نجوم, آسمان و زندگی

مرجع نجوم -کتابها و اخبار نجومی و آموزش نجومی در مورد ستارگان و کهکشانها و...

نجوم, آسمان و زندگی

مرجع نجوم -کتابها و اخبار نجومی و آموزش نجومی در مورد ستارگان و کهکشانها و...

پدیده کم‌نظیر آسمان شب این هفته را از دست ندهید.

پدیده کم‌نظیر آسمان شب این هفته را از دست ندهید:درخشش پرشکوه چهار سیاره منظومه شمسی در یک راستا
ساکنان زمین این هفته، شاهد درخشش پرشکوه سیارات منظومه شمسی در آسمان شب خواهند بود.
درخشش سیارات در یک راستا، پدیده‌ای کم نظیر و فرصت بسیار مناسبی برای رصدگران است تا بیش از پیش از زیبایی های آسمان شب لذت ببرند.

در هفته آغازین تیر، سیاره عظیم و درخشان منظومه شمسی، مشتری (در فاصله 640 میلیون کیلومتری زمین) به عنوان نورانی ترین نقطه در جنوب آسمان، اندکی پس از تاریکی هوا خواهد درخشید.

علاوه بر آن سه سیاره دیگر منظومه شمسی یعنی عطارد، مریخ و زحل با درخششی کمتر در گرگ و میش تاریکی آسمان در افق غرب و شمال غربی خود نمایی می کنند.

در این بین درخشش هلال ماه در فاصله 384 هزار کیلومتری زمین،که به بدر نزدیک می شود هم راستا با سیارات در آسمان، مانند یک راهنما عمل کرده و محل قرار گیری سیارات را به ما نشان می دهد.

بهترین ابراز برای مشاهد این مقارنه بی نظیر چشمان رصدگر است.

بهترین زمان تماشای این پدیده با شکوه، سه شنبه و چهارشنبه 6 و 7 تیر، اندکی (45 دقیقه) پس از غروب خورشید است.

اگر افق غرب و شمال غربی شما تمیز و بدون مانع باشد، هلال باریک ماه را مشاهده خواهید کرد. برای رصد هلال نیاز نیست زیاد به بالای آسمان نگاه کنید. هلال ماه در این شب ها با اندکی اختلاف نسبت به محل غروب خورشید، قابل مشاهده است.

سه سیاره عطارد، مریخ و زحل با قرار گرفتن در یک راستا خط اریبی را پدید می آورند. زحل در این روزها بیش از یک و نیم میلیارد کیلومتر با زمین فاصله دارد و با فاصله‌ای بسیار اندک از هلال ماه، کمی بالا تر از آن در سمت چپ قابل مشاهده است. به نوشته پارس‌اسکای، سیاره عطارد (با فاصله حدود 104 میلیون کیلومتر از زمین) نیز با همان فاصله در پایین به صورت خفیف تر می درخشد.

سیاره سرخ فام منظومه شمسی - مریخ - در فاصله 344 میلیون کیلومتر از زمین، به طوری متمایز به رنگ قرمز در بالای سیاره زحل می درخشد.در این زمان هرچه آسمان تاریک تر باشد درخشش سیارات بهتر دیده می شود، که در رصد آنها باید سرعت عمل داشت زیرا پس از مدت کوتاهی غروب کرده و از افق دید ناظر خارج خواهند شد؛ اما برای مشاهده سیاره مشتری فرصت بسیاری وجود دارد، چرا که تا پاسی از شب همچنان در آسمان می درخشد.

اگر سیاره مشتری را با ابزار های اپتیکی مانند دوربین دو چشمی رصد می کنید، می توانید چهار قمر گالیله‌یی آن (گانیمید، کالیستو، اروپا و آیو) و همچنین تغییر مکان این اقمار (رقص اقمار) را مشاهد کنید.
نظرات 1 + ارسال نظر
نرگس دوشنبه 5 تیر‌ماه سال 1385 ساعت 01:26 ب.ظ http://nargesb.blogsky.com

مرسی منم شمارو لینک میکنم.
من دوربین یک چشم دارم.امیدوارم بتونم همرو ببینم.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد